Spasavanje – Nikolas Sparks

Nakon mučnog traganja za uzrocima otežanog govora četvorogodišnjeg dečaka, pri čemu su se brojne dijagnoze lekara jednako lako utvrđivale i odbacivale, euforično budeći i nemilosrdno gušeći njenu veru, jedna majka odlazi u Identon, spokojnu luku svog detinjstva u Severnoj Karolini, rešena da staru roditeljsku kuću  obrazuje u dom i ispuni je strpljivošću i ljubavlju i da, naoružana svim dostupnim informacijama i zamislivim nadama – sama pomogne svom detetu.

Gotovo opipljiva snaga emocija koje slede puteve, izbore, uporne borbe i istrajnost ove žene, odaje izvor inspiracije koju je autor, kao roditelj,  pronašao u ličnom iskustvu.

U pomenutom gradu, jedan se čovek radeći dobrovoljno u vatrogasnoj službi, uporno suočava sa najopasnijim izazovima i težeći da spasi tuđe živote bezrezervno ugrožava sopstveni.

Odabrani poziv, dovodi ga jedne olujne noći na mesto nesreće koja rukom sudbine ukršta životne puteve dvoje potpunih stranaca zatečenih pred novim emocijama kojih su se, pod težinom iskustava iz prošlosti, prećutno gotovo odrekli.

Knjiga opisuje put kojim ljubav predano gradi porušene nade i iznova pronalazi neiscrpne izvore borbenosti i snage… sve do potpunog spasavanja i apsolutne pobede.

Постави коментар